HD TV

Vil du være med på fremtidens vogn, når det gælder tv, så er HDTV (High Definition TV) løsningen.

Den nuværende standard hedder PAL, og den har været brugt siden 60’erne. Der er sket meget med udviklingen af tv siden, og især størrelsen på skærmene har ændret sig markant, hvilket har gjort PAL-standarden utilstrækkelig, hvis man vil have et flot og skarpt billede.

Fantastiske billeder med HDTV

Det er let at se på et stort fladskærms-tv, at der er markant forskel på PAL og HDTV i forhold til opløsningen, og det er der en meget logisk forklaring på.

I et almindeligt fjernsyn er der 576 linjer lodret og 720 punkter vandret (kaldet 720×576), mens HDTV fås med 1080 lodrette linjer og 1920 vandrette punkter. På den måde opnår man en utrolig opløsning, som resultater i et super skarpt og virkelighedstro billede.

Behov for udbredelse af HDTV

I de fleste hjem er det i dag mere reglen end undtagelsen, at der er et fladskærms-tv, og derfor er behovet for udbredelsen af HDTV stort.

Det giver en helt anden og flottere oplevelse for seeren.​

Hvem viser HDTV?

I dag viser Canal Digital 14 kanaler i HD-kvalitet, mens Viasat viser 5 kanaler i HD-kvalitet, og du kan på den enkelte kanal se, om det vises i HD. Oppe i hjørnet vil der været et logo, der hedder “HD-ready”, og det betyder:

  • At din skærm skal kunne gengive minimum 720 vandrette linjer.
  • At der skal være mulighed for tilslutning af HD-signal via componet, HDMI eller DVI samt kopibeskyttelse HDCP.
  • At dit tv skal kunne gengive begge HD-standarder – altså, både progressiv scanning på 720P eller interlaced scanning 1080i.

Du kan få HDTV både med satellit-tv, kabel-tv og jordbaseret tv-modtagelse.